tirsdag 29. mars 2011

Snakkis

Snakkis, hva er det spør du kanskje? Snakkis er en betegnelse på noe som er på folkemunn, noe som mange prater om. Jeg vet ikke helt hvor ordet kommer fra, men jeg liker det ikke. Hvorfor kan du kanskje spørre? Vel, for det første er jeg ikke så glad forkortelser som f.eks seff. Det høres ut som vedkommende som ytrer er veldig lat og orker ikke si hele ordet. For det andre så er det et muntlig ord, og muntlige ord hører ikke hjemme i aviser og lignende. Det er det som startet hele hatet mot ordet. Opptil flere publikasjoner bruker ordet f.eks Vg, Dagbladet, Game Reactor osv. Jeg skjønner ikke hva et slikt muntlig ord har å gjøre i aviser eller lignende som skal være seriøse. Har vi slik mangel på ordentlig ord at vi må bruke forkortelser? Eller er det bare fordi de prøver å nå ut til et bredere publikum ved å prate hverdagslig til mannen i gata? Ordet taler ihvertfall ikke til meg og det fører veldig ofte til at jeg blar videre i frustrasjon.

Tanker? Ytringer?

5 kommentarer:

  1. Da jeg gikk på vgs kom jeg over et sted som solgte "Baggis", et stygt monster av et ord som vissnok var en forkortelse av Baguette. Enda så sulten jeg var, orket jeg ikke å sette meg ned i nærheten av det grufulle skiltet, og neste gang jeg var der hadde stedet forsvunnet og blitt erstattet med noe annet. Jeg velger å skylde på ordbruken.

    SvarSlett
  2. Ja uff, forkortelser er noe shit, selv om jeg begynner å venne meg til noen nerdeforkortelser. Men det er jo forsåvidt greit i de sammenhengene de blir brukt, så lenge det i brukes i seriøse publikasjoner.

    SvarSlett
  3. Har skjønt at du ikkje liker sånne "nye" ord. Og eg tror nok det er for å nå ut til ungdommen å vere kul. Men det er kanskje det stikk motsatte som skjer. veldig greit innlegg. Ha ein fin dag

    SvarSlett